Privacy Policy



Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.
Wszystkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu,
na jaki wyraziłeś zgodę.
W przypadku, gdy postanowisz nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych
i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie,
niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia. Prosimy, abyś pamiętał,
że w każdej chwili masz prawo
do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych.
Możesz to zrobić samodzielnie lub z naszej pomocy, której chętnie Ci udzielimy.
Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych.
Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne
i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy.
Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci
poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w naszej firmie.



1. Kto jest administratorem danych osobowych w firmie TUBAN?
Administratorem danych osobowych TUBAN (zwany dalej Administrator),
co oznacza, że odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

Tuban Trade Sp Z o.o.
z siedzibą
na ul Krakowskiej 7
w 32-048 Jerzmanowicach
NIP: 6322018859, KRS: 0000706535 REGON: 368858440
Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
(dalej GIODO) zbiór danych o nazwie
 TUBAN.


2. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w firmie TUBAN politykę bezpieczeństwa
danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.
Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:
- Certyfikat Rapid SSL firmy GeoTrust. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy
Twoim komputerem, a firmą TUBAN jest szyfrowana 256 bitowym kluczem.
- Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy zatrudnieni w firmie TUBAN, którzy zostali przeszkoleni zgodnie
z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.
- System IT TUBAN spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.
Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne
z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych
osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych,
jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne
służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024)
oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
Informujemy, że Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych
obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.


3. Dlaczego prosimy o Twoje dane osobowe i co nam będzie potrzebne?
A. Rejestracja
W trakcie rejestracji poprosimy Cię o podanie danych niezbędnych do założenia konta w TUBAN ,
dzięki czemu nie będziesz musiał przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełnianie całego formularza zamówienia.
Rejestrując się, oszczędzasz czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani w naszym sklepie klienci uczestniczą w programie lojalnościowym
i uzyskują rabaty za wcześniej dokonane zakupy. 
Po zarejestrowaniu i po zalogowaniu masz możliwość
weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów.
W każdej chwili możesz też samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub całkowicie usunąć podane dane z bazy firmy TUBAN.

W trakcie rejestracji prosimy Cię o:

1. imię i nazwisko – będziemy ich potrzebować do wystawienia dokumentu sprzedaży
oraz zaadresowania do Ciebie przesyłki z zakupionym towarem;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do nadania przesyłki;

3. adres e-mail – konieczny do logowania do na platformie sklepu TUBAN, a także służący nam do komunikacji i informowaniu Cię m.in.
o statusie realizowanego zamówienia;

4. numer telefonu – który wymagany przez przewoźników firm kurierskich.

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez TUBAN
i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

B. Złożenie zamówienia
W trakcie składania zamówienia prosimy Cię o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia,
które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy Cię o podanie:

1. imię i nazwisko – będziemy ich potrzebować do wystawienia dokumentu sprzedaży
oraz zaadresowania do Ciebie przesyłki z zakupionym towarem;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do nadania przesyłki;

3. adres e-mail – konieczny do logowania do na platformie sklepu TUBAN, a także służący nam do komunikacji i informowaniu Cię m.in.
o statusie realizowanego zamówienia;

4. numer telefonu – który wymagany przez przewoźników firm kurierskich.

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia wybierzesz dostawę na inny
adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy Cię dodatkowo o jego wskazanie.
Jeśli będzie Ci potrzebny dokument sprzedaży na inne dane, niż wskazałeś przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji

2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto)

3. numer NIP

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez firmę TUBAN oraz następujące podmioty, w zakresie który podajemy poniżej:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym
w postaci etykiety bądź listu przewozowego będącego jednocześnie
zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :
a. Kurier Geis
b. In Post
2.
imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży nie są nigdzie przekazywane.

W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności,
wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie
i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez 
TUBAN.

TUBAN współpracuje z następującymi operatorami płatności:
PŁATNOŚCI IAI


C. Subskrypcja newslettera
W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie
w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy Cię jedynie o podanie adresu
e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora.
W każdej chwili będziesz mógł z nich zrezygnować, klikając link anulujący subskrypcję.
Znajdziesz go stopce każdego newslettera.
Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane tylko przez 
TUBAN.


4. Po wejściu na stronę TUBAN, część danych pobieranych jest automatycznie.
Serwer TUBAN
System informatyczny, z którego korzysta TUBAN automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem,
z którego korzystasz łącząc się ze sklepem 
TUBAN.
Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego,
rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych,
czy adresu wejścia na 
TUBAN i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji TUBAN w celu większej wygody korzystania.
Dane te nie są nigdy łączone z danymi, o których jest mowa w 3 części i stanowią jedynie materiał
do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Cookies TUBAN
TUBAN wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych
na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia 
firmie rozpoznania Ciebie i dostosowania
platformy do Twoich potrzeb.
TUBAN wykorzystuje cookies do:
1. Zapamiętania logowania (sesja trwa 30 minut, po czym cookie jest kasowane);
2. Zapamiętania zawartości Twojego koszyka
(sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
3. Zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania 
TUBAN
(sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
4. Tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania 
TUBAN.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu
plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio
konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić
znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z 
TUBAN
nie możemy zagwarantować poprawnego działania sklepu.
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies,
ale po zakończeniu odwiedzin w 
TUBAN chciałbyś je skasować,
możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym, jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

- Google Analytics (cookies)
Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu,
w celu umożliwienia przeanalizowania przez 
TUBAN źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies
i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa
lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi,
o których mowa w 3 części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.


- Google AdWords (cookies)
Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu,
w celu umożliwienia przez 
TUBAN oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji
w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana
to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w 3 części i stanowią jedynie
materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.


5. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów TUBAN
TUBAN bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w TUBAN linki do innych stron internetowych.
TUBAN nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron.
Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji,
czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

6. Udostępnianie Twoich danych osobowych
W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym,
TUBAN dane takie udostępni.
Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie,
celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

7. Zmiana polityki bezpieczeństwa TUBAN
Firma TUBAN zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo,
ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania 
TUBAN lub następująca zmiana będzie wprowadzać
standard wyższy od minimum wymaganego prawem. 
O takiej zmianie TUBAN powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przez Ciebie przy rejestracji adres e-mail).
Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

8. TUBAN i RODO
RODO to rozporządzenie dotyczące przetwarzania danych osobowych
i dotyczy wszystkich firm działających na terenie Unii Europejskiej.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych
z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest firma
Tuban Trade Sp. z o.o.
z siedzibą
w Jerzmanowicach,
na ul. Krakowskiej 7.

2. Inspektorem ochrony danych w Tuban Trade Sp. z o.o. jest
Pan Jakub Bochenek,
email:tuban@tuban.pl;

3. Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celach marketingowych na podstawie
art. 6 ust 1 pkt a/b/c/d/e/f rozporządzenia o ochronie danych osobowych. Pamiętaj o tym, że przysługuje Ci prawo do
żądania dostępu do podanych danych, jak również do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
a w zakresie przetwarzania do celów marketingu bezpośredniego również
prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania.
Możesz również wnieść skargę do GIODO/PUODO. Podanie powyższych danych jest dobrowolne,
lecz ich niepodanie będzie skutkowało niemożnością realizacji celów, o których mowa powyżej.

4. Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu zaprzestania
realizowania powyższego celu.

5. Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania,
prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność
z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

6. Masz prawo wniesienia skargi do GIODO/PUODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana
dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

7. Podanie przez Ciebie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy.
Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości zrealizowania procesu marketingowego.

Wszelkie pytania i uwagi dotyczące przetwarzania i ochrony Państwa danych osobowych przez Tuban Trade Sp. z o.o. prosimy kierować na adres: sklep@tuban.pl

 

9. Kontakt
W razie konieczności, będziemy się z Tobą kontaktować korzystając z podanego przez Ciebie adresu mailowego.
Jedynie w szczególnie pilnych sytuacjach wykorzystamy podany przy rejestracji nr telefonu.
W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia,
które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym.
Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych,
ustawą o świadczeniu usług drogą elektronioczna. 
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych
– skontaktuj się z nami. Jeśli zajdzie konieczność i będziesz chciał zaktualizować lub usunąć swoje dane osobowe,
a nie uda Ci się tego zrobić samodzielnie, chętnie Ci pomożemy.
Jeśli wolisz tradycyjną formę kontaktu, poniżej podajemy nasz adres korespondencyjny:

 

TUBAN Jakub Bochenek

Ul. Krakowska 7

32-048 Jerzmanowice

This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixelpixelpixelpixel